Människa

Läste för mycket länge sedan i en psykologi bok om ett citat ifrån en känd människa som sedan användes som utryck i en kampanj om människors rättigheter. Citaten löd: Hur kan man värdera ett kantstött frimärke till flera miljoner medans men männsika till ingenting?
Funderade på det idag, var inne i Lunds centrum när jag såg en dam ligga ner, hon hade ramlat med sin rullator och kunde ej resa sig upp, alla människor i närheten bara pekade eller gick förbi.
Tror det handlade mycket om hennes klädsel och renhet, hon var smutsig och hade inte världens vackraste kläder.
Förstår inte hur man fungerar som människa när man bara går förbi, nästa gång kanske det är du som ligger där och vem vet, trots hennes skita kläder kanske hon hade världens vackraste insida.

Kommentarer
Postat av: emmelie

så sant, bra skrivit. folk går förbi och tror att någon annan ska hjälpa dem, men istället för att tänka så ta saken i egna händer och hjälp till, nästa gång kanske de är en själv som ligger där

2008-09-12 @ 12:38:10
URL: http://emmelielundin.blogg.se/
Postat av: Sarah

Det är otroligt hemskt att världen ser ut så här, folk tänker bara på sig själva och bryr sig inte speciellt mycket om folk runt omkring sig. Ska man bara stå bredvid och titta eller ska man göra något, ska man hjälpa?

2008-09-12 @ 13:20:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0